We zagen hem jarenlang niet, maar hij duikt nu overal op: de kleur koper is één van de belangrijkste trendkleuren van 2013 en 2014. Je kamer veert helemaal op van deze glanzende bruin – rode kleur. Vandaar dat we hier maar eens flink aandacht aan besteden in ons Trendblog.

KOPER JE INTERIEUR

Koper je interieur

Misschien zag je het onlangs in de Margriet; een prachtige presentatie over koper als interieuraccent van het bloggersduo April & May. De koperkoorts slaat steeds meer toe en je vindt het niet alleen maar op trendbeurzen, maar ook in mooie woonwinkels. Tijd om te kijken hoe deze kleur in je interieur past!

Maak je eigen kopersfeer
Koper krijgt veel belangstelling, en terecht. De kleur staat namelijk heel mooi, in elk interieur. Koper komt het best tot haar recht in een rustig interieur. Denk bijvoorbeeld aan een glanzende lamp van koper. Dit is een item die je veel ziet tegenwoordig. Voor echte, koperen producten betaal je een aardig bedrag, maar dan heb je ook echt iets heel moois: bestek, kommen, bloempotten, kaarsenstandaards en zoals gezegd, lampen. Maar je kunt ook heel simpel een verfspray kopen en daar bijvoorbeeld witte huisdecoratie, zoals vazen, de kleur koper mee geven.

Warm en vriendelijk
Het is niet erg dat je al voor een bepaald kleurpatroon hebt gekozen in huis. Koper past altijd. Het geeft je interieur een ‘warm’ en ‘urban’ gevoel, maar het brengt ook luxe. Bijvoorbeeld in combinatie met groen, planten of textiel; vriendelijk en fris. Maar ook pasteltinten en felle, neon kleuren zijn goed te combineren met koper. Heb je al nagedacht over je kerstversieringen? Denk dan: koper! Om vast wat ideeën te krijgen, kun je op Pinterest kijken!