HORREN

Zomer – het zonlicht kleurt de omgeving, de temperaturen zijn aangenaam, de natuur in beweging – in één woord: Heerlijk!

Ook insecten trekken er in de zomer op uit. We komen ze tegen op onze etenswaren, in onze slaapkamers. Met de horren van Bien Connue houdt u ze buitenshuis! Voor elke openslaand raam of deur heeft Bien Connue een horoplossing: vast of plissé voor binnen of buiten. Laat dan de zomer maar komen!

Onze horren en rolhorren zijn er in verschillende soorten en maten, waaronder de Plisséfit. De hordeur is van hoge kwaliteit. De plisséhordeurcombineert de Japanse vouwwijze met Nederlandse inventiviteit; het beste van twee werelden. De Plisséfit is standaard op of in de dag te monteren. De hordeur vormt een geheel met ieder kozijn en door de compactheid valt het nu nog minder op.

Plisséhorren voor deuren

De Plisséfit is een fraai en strak vormgegeven plisséhordeur. De Plisséfit past altijd. Het strakke design zorgt voor een onopvallende aansluiting op het kozijn. De bedieningslijst blijft in elke positie staan en klapt niet dicht. De lage ondergeleider van 3 mm zorgt voor een onbelemmerde doorgang. Deze hordeur is windvast.

Deze plissédeur kan zowel in het kozijn als op het kozijn of op de muur worden bevestigd. De hordeur is geschikt voor zowel binnen- als buitendraaiende deuren, schuifpuien en openslaande tuindeuren. Zonder gebruik te hoeven maken van extra profielen of borstels.

De Plisséfit wordt standaard geleverd per 2 cm (even getallen) oplopend in de hoogte. De breedte dient op maat gemaakt te worden. De maximale breedte maten zijn 110, 145 en 180 cm. De plisséhordeur is standaard leverbaar in vijf RAL kleuren. Speciaal voor openslaande tuindeuren en grote schuifpuien is een dubbele Plisséfit leverbaar. De beide plisséhordeuren sluiten in het midden door middel van een fraai vormgegeven magneetsluiting. De Plisséfit is tevens geschikt voor grote openingen (tot wel 10 meter breed)

Plisséhorren voor ramen

Strak vormgegeven en soepel lopend raamhor, met het bekende gevouwen gaas. Samen met de plisséhordeur zorgt de raamplissé voor eenheid in huis en een uniforme uitstraling naar buiten. De plisséhor is leverbaar als inklem unit of voorzethor.

Sluiting & plaatsing
Het gevouwen gaas sluit de opening keurig af en blijft netjes op zijn plaats. Er is geen veer nodig, zodat de voorzet UNIT bijna geruisloos en met weinig kracht bediend kan worden. Omdat het gaas zwart is en daardoor niet reflecteert, wordt het uitzicht slechts minimaal gehinderd. In verstek gezaagde aluminium profielen zorgen voor een luxe uitstraling.

De plisséhor kan van links naar rechts en van rechts naar links bediend worden. Bediening van boven naar beneden is niet aan te raden i.v.m. vervuiling en uitzakken van het gaas.

De voorzet unit is geschikt voor montage op het kozijn (‘op de dag’) en het inklem unit is geschikt voor montage in het kozijn (‘in de dag’). Het frame is eenvoudig van de montageclips te verwijderen. De hor is dus uitneembaar bij de schoonmaak.

Vaste horren voor ramen

Voorzethorren voor draai-, of schuiframen
Dé uitkomst voor naar buiten en naar binnen draaiende ramen of schuivende ramen. Netjes in verstek gezaagde, fraai vormgegeven profielen zorgen voor een stevige hor.

Toepassing & plaatsing
Afhankelijk van de toepassing bepaalt u de bevestiging. Dankzij een vernuftig klemsysteem kan de hor, zowel binnen als buiten geplaatst, eenvoudig worden uitgenomen. De voorzethor kan alleen ‘op de dag’ worden gemonteerd. Voor draaikiep ramen adviseren we de inklemhor. Bij grotere raamopeningen kunt u voor extra stevigheid kiezen voor het hordeurprofiel.

Inklemhorren voor draaikiepramen
Gebruiksvriendelijk en bij uitstek geschikt voor draaikiep ramen met kozijnen in hout, kunststof en aluminium. Het raam kan met de hor moeiteloos open en dicht.

Plaatsen & uitnemen
De hor is eenvoudig in de raamopening te klemmen; schroeven of boren is niet nodig. Dankzij het slimme trekflapje is de hor in een handomdraai uit te nemen.

Naast bovenstaande producten hebben wij in onze showroom nog vele mogelijkheden voor toepassingen voor elk raam of deur. Bezoek ons in Vught.