PVC VLOEREN

PVC stroken zijn vrijwel overal toepasbaar: van woon- en slaapkamer, tot keukens, badkamers, winkelvloeren en kantoorruimtes. PVC-vloeren zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en talloze houtkleuren en steen/betonlooks. Met natuurgetrouwe dessins en voelbare structuren is een PVC-vloer de onderhoudsarme parketvloer.

Wat zijn PVC-vloeren?

Het begint al met de verschillende namen die deze vloeren hebben gekregen. PVC-vloeren, PVC-stroken, Vinylstroken… het is allemaal hetzelfde. Het zijn flexibele stroken, ongeveer zo groot als laminaatplanken of ter grote van stenen, die gevormd worden door een universele PVC rug en een toplaag van bewerkt PVC. De PVC-vloeren worden gevormd door een groot aantal lagen. De rug, een laag die de rug en de toplaag met elkaar verbindt, de toplaag en een beschermende coating. De kwaliteit van deze lagen bepaalt de levensduur van dit product.

PVC plakken

Een aantal jaar geleden kwamen de eerste PVC-vloeren op de markt en werden ze vooral gebruikt in de projectstoffering. Deze stroken werden op een geëgaliseerde ondergrond geplakt. Sinds kort wordt deze methode ook gebruikt voor consumentenstofferingen. Dit is een kwaliteitsvaste, maar ietwat arbeidsintensievere manier om de PVC-stoken te stofferen.

De voordelen van een PVC-vloer

PVC-vloeren zijn ten opzichte van bijvoorbeeld laminaat en vinyl ijzersterk. Daarom wordt dit product ook veel gebruikt in projectstofferingen. PVC-vloeren met een goede slijtlaag kunnen jarenlang mee terwijl ze nauwelijks krassen of indrukken vertonen.
Een ander voordeel is dat PVC-vloeren qua dessin nagenoeg gelijk zijn aan een houten vloer. Met natuurgetrouwe dessins en voelbare structuren is een PVC-vloer de onderhoudsarme parketvloer.
PVC-vloeren zijn niet alleen slijtvast, maar kunnen ook goed tegen vocht en water. Daarom zijn deze vloeren ook goed geschikt voor vochtige ruimtes.

Verder zijn PVC-vloeren in tegenstelling tot veel andere vloeren strak tegen de muur of plint te leggen. Ze zijn zeer geschikt voor vloeren met vloerverwarming en de pvc-vloeren blijven zowel in vochtige als droge toestand hun stroef karakter behouden.
Door de leveranciers is er ook nagedacht over de duurzaamheid van het product. PVC-vloeren zijn namelijk volledig recyclebaar.

Innovatie, functionaliteit en design staan centraal in bij onze leveranciers en ook zeker in het kleuren gamma.

Impressie