TAPIJT VLOER

Tapijt sluit naadloos aan bij het comfortabele wonen van nu. De materialen zijn voelbaar zacht, warm en comfortabel; de kleuren en structuren verrassend modern. In een ruimte waar tapijt is toegepast ervaar je een behaaglijk en comfortabel gevoel. Dat komt doordat tapijt warmte en sfeer uitstraalt.

Textiele vloerbedekking biedt een heleboel pluspunten als het gaat om onze gezondheid. Tapijt veert en spaart zo spieren en gewrichten. Het warm aanvoelende materiaal is bovendien vriendelijk voor koude voeten. Ook het binnenklimaat wordt positief beïnvloed door tapijt. Dankzij het stofbergend vermogen komen er minder allergenen in de lucht. Goed voor mensen met allergische klachten.De

Tapijt is een stille vloer, die het geluid dempt.

Tapijt weerkaatst het geluid niet, maar absorbeert het juist. Hoe dikker het tapijt, des te groter het effect van geluidsisolatie. Tapijt zorgt ook voor een goede akoestiek en voorkomt een vervelende galm.

Voor een warm en cosy gevoel, zonder galm kiest u voor tapijt dat u ook nog eens zeer eenvoudig kunt reinigen

Er zijn zelfs kwaliteiten tapijt waar u met een mengsel van  50 % chloor en 50% water, incidentele “ongelukjes”, hygiënisch kunt verwijderen

 

Tapijt houdt stof vast en werkt warmte-isolerend

 

Tapijt is dé vloer voor een beter binnenklimaat. Deze vloer houdt namelijk stof vast. Neergedaald stof dwarrelt niet meer omhoog, ook niet als er over het tapijt wordt gelopen. De stofdeeltjes worden vastgehouden tot de volgende stofzuigbeurt. Een stofallergie is dus geen belemmering om te kiezen voor tapijt. Dat tapijt astma zou veroorzaken is een misvatting. Vele onderzoeken tonen aan dat er geen verband is tussen astma en tapijt. Het Duitse astmafonds heeft zelfs vastgesteld dat tapijt stof beter vasthoudt en de lucht boven tapijt schoner is. U ademt dus minder zwevend stof in. Tapijt werkt ook warmte-isolerend. Hiermee bespaart u energie (gemiddeld 4 tot 5%, in een strenge winter zelfs 10%!). Zo verdient dat mooie tapijt zichzelf een stukje terug.

Impressie